Dimonis

Dimonis

Univers

Disponible a la Casa Museu Verdaguer i a la teva llibreria

/Durant tres anys Verdaguer assisteix a sessions d’exorcismes a la Casa d’Oració, al carrer Mirallers de Barcelona. Els dimonis parlen per boca de persones posseïdes i Verdaguer ho va apuntant. El resultat n’és un esbós: els dimonis observats per Verdaguer, i ell per ells, que comenten: «Ha de renyir amb lo món per estimar lo món». Els Dimonis que presentem són el text íntegre d’aquests Apunts acompanyats de comentaris d’Enric Casasses.
Dimonis és un llibre de fragments a mig embastar, una síntesi d’escriptura taquigràfica amb literatura devocional, un joc d’atrevides dissonàncies entre el sublim i l’insignificant, una barreja d’aforística, de realisme naturalista i literatura fantàstica.

Col·lecció: Univers
Nº pàgines: 336 pag.
ISBN: 978-84-941656-7-2
Preu: 18 €

Autor

ENRIC CASASSES (Barcelona, 1951), escriptor en vers i en prosa i acadèmic de cap acadèmia, és un verdaguerià d’arrel avantguardista catalana que a més de la poesia en vers i en prosa (No hi érem, Uh, Canaris fosforescents, A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni hi plou, T’hi sé…) ha publicat un parell de llibres de filosofia ficció (El poble del costat, La foneria i el paperer) i estudis sobre escriptors com ara Maragall, Pujols, Vallmitjana, Papasseit, Vila Casas, Vinyoli… D’entre els seus escrits verdagueròfils cal destacar l’edició (juntament amb Agnès Prats) del llibre Perles del poeta folguerolenc.

En imatges la preparació de Dimonis

  • Compartir