Maleïda

Maleïda

Univers

Disponible a la Casa Museu Verdaguer i a la teva llibreria

/ GUARDONAT amb el Premi Editorial del Llibre de Muntanya 2016.

Bernat Gasull ressegueix les passes del poeta en el seu viatge de 1882 pel Pirineu.

L’estiu de 1882 i el següent Verdaguer va voler trepitjar el Pirineu, de cap a cap i a peu, per escriure el que potser seria el seu millor i més admirat poema, Canigó. Al llarg del trajecte, Jacint Verdaguer va recollir les vivències, les converses, les llegendes, les tradicions i els mots que va sentir en unes llibretes de viatge que avui es conserven a la Biblioteca Nacional de Catalunya.
Bernat Gasull ha exhumat aquestes llibretes, ha resseguit dietaris i cròniques d’alpinistes, ha explorat fotografies i mapes des del més antic fins a les imatges de satèl·lit de Google Earth i ha trescat per cada pam de muntanya, resseguint els vells camins de Verdaguer. Jacint Verdaguer volia pujar la Maleïda però comptava només amb la seva fortalesa, uns guies inexperts, uns mapes incomplets i unes sabates que avui ningú gosaria calçar-se per emprendre una aventura d’aquesta alçada.
El resultat és un apassionant viatge d’investigació i descoberta, en companyia del poeta i del caminant que encomana les ganes de reviure la ruta que un dia va iniciar Jacint Verdaguer.

Col•lecció: Univers
Primera edició: 2015
Segona edició revisada: 2019
Nº pàgines: 296 pàg.
ISBN: 978-84-944586-0-6
Preu: 18 €
El llibre ha inspirat la pel·lícula documental Maleïda 1882

Autor

BERNAT GASULL I ROIG (Barcelona, 1971). Biòleg de formació i afeccionat al muntanyisme, a la natura i als viatges, ha publicat Les ascensions de Verdaguer al Pirineu. Guia d’itine-raris per resseguir les ascensions que Mossèn Cinto va realitzar als cims del Pirineu (Cosse-tània, 2008), on es recullen els itineraris de 29 cims que va assolir el poeta entre els anys 1878 i 1883. A més ha fet diversos articles en revistes, sobretot de muntanya, i conferències i xerrades divulgatives sobre la relació de Verdaguer amb l’alta muntanya pirinenca. El vessant excursionista de Verdaguer és també un dels protagonistes de la seva obra de ficció Viatge a l’illa dels pingüins (Voliana, 2013).