• Coberta amb fotografia de confetti groc (imatge de Perejaume)

Pobresa

Univers

Disponible a la Casa Museu Verdaguer i a totes les llibreries a partir del 15 de setembre

/ NOVETAT. Amb poemes inèdits de Jacint Verdaguer i epíleg de la poeta Maria Sevilla

Es pot afirmar que Verdaguer fou un veritable poeta dels pobres, per la seva implicació, a través de la caritat, en l’ajuda dels indigents i miserables que en la segona meitat del segle XIX deambulaven per la Barcelona de la revolució industrial. Amb un primer recorregut històric i literari per l’època del poeta, l’autor, Pere Tió, presenta una antologia de textos de Jacint Verdaguer sobre la pobresa i la caritat però també sobre la injustícia i el dolor amb textos, en bona part inèdits, sobre la persecució que sofreix i el patiment que les privacions econòmiques i les calamitats naturals provoquen a la humanitat.
L’epíleg de la poeta Maria Sevilla clou el recull compartint ‘la manera apassionada que va tenir [Verdaguer] d’expressar la desmesura’ i ens interpel·la sobre la nostra societat avui.

Col•lecció: Univers
Primera edició: 2022
Nº pàgines: 177 pàg.
ISBN: 978-84-944586-8-2
Preu: 15,50 €

Autor

PERE TIÓ I PUNTÍ (Vic, 1951), professor i investigador, és llicenciat en Història i Filologia Catalana, i membre de la Societat Verdaguer. Ha treballat en la catalogació dels manuscrits verdaguerians de la Biblioteca Nacional de Catalunya i és autor de l’edició crítica del llibre Al Cel, de Jacint Verdaguer (Verdaguer Edicions, 2017).
Ha treballat en el guió i en la dramatúrgia de diversos espectacles com Juli Cèsar (Temple Romà, 2008), Les màgiques fonts, amb textos de M. Àngels Anglada (La Pietat, 2009), El silenci no és un pou eixut, sobre Miquel Martí Pol (L’Atlàntida, 2013), i l’opera-rock Verdaguer: ombres i maduixes (L’Atlàntida, 2016).

  • Compartir