La Fundació Jacint Verdaguer

VERDAGUER EDICIONS és l’editorial de la Fundació Jacint Verdaguer que neix la tardor de 2013 amb el propòsit de garantir la lectura de l’obra de Jacint Verdaguer, sobre el text establert i anotat per acreditats estudiosos de la Societat Verdaguer, i de posar l’obra del poeta, amb la seva significació nacional i universal, a l’abast de tots els lectors d’avui.

Més sobre la Fundació Jacint Verdaguer

La Fundació Jacint Verdaguer, creada l’any 2007 sobre les bases del verdaguerisme popular i científic, incessantment renovat, s’identifica com un òrgan de gestió de la figura i l’obra del poeta. Amb seu a Folgueroles, a la seva casa natal, la FJV s’ocupa de conservar, investigar i promoure el patrimoni literari i lingüístic de Jacint Verdaguer. Un patrimoni que inclou els fons propis de la Casa Museu i els espais de memòria de dins i de fora del municipi de Folgueroles, amb els seus valors tangibles i intangibles, que situen Verdaguer com el primer dels referents essencials de la llengua catalana moderna, tant la literària com la popular.

Per tal de dur a terme els seus programes d’actuació, la FJV compta amb la col·laboració d’organismes públics i privats, com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Folgueroles o la Universitat de Vic, a més de les aportacions de ciutadans que admiren en el poeta de L’Atlàntida i Canigó, Montserrat i En defensa pròpia una vida i una obra dedicades a la poesia, la caritat i el país natal.

Verdaguer Edicions

La Fundació Jacint Verdaguer assumeix la responsabilitat i el risc de crear i sostenir una empresa editorial en uns moments en què el món de la cultura del llibre viu una revolució en la manera de produir i distribuir llibres alhora que de llegir. Verdaguer Edicions té la voluntat de reforçar la presència de Jacint Verdaguer, autor cabdal de la literatura catalana moderna, a les llibreries i a la xarxa.

El nou segell Verdaguer Edicions neix la tardor del 2013 amb la finalitat d’editar l’obra de Verdaguer i sobre Verdaguer i de fer-la arribar a tots els públics, tant als estudiosos com als lectors que senten el gust de la lectura i s’interessen per una obra i una vida tan extraordinàries.

Més sobre Verdaguer Edicions

La Fundació Jacint Verdaguer s’erigeix així en difusora i garant del text de Verdaguer establert per la Societat Verdaguer i els seus membres. Verdaguer Edicions difondrà el text establert com a base i punt de partença d’edicions futures de Verdaguer, i alhora assumeix la funció de vetllar pels canvis que es puguin derivar de noves recerques que afectin el text.

A Verdaguer Edicions partim d’una dilatada trajectòria. D’una banda la Casa Museu Verdaguer, que es va obrir el 1967, ha mantingut actives de llavors ençà diverses línies d’actuació entre les quals destaca la de les edicions. De l’altra, Verdaguer Edicions assumeix l’herència verdaguerista d’Eumo Editorial i de la Societat Verdaguer, institucions nascudes i crescudes al llarg de tres dècades a la Universitat de Vic, present també a la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles. És així com, en l’actual confluència i renovació d’objectius, Edicions Verdaguer assumeix el llegat i la missió de reprendre les dues línies editorials ben definides: les col·leccions «Obra Completa en Edició Crítica» i «Univers».

 

Més sobre les Col·leccions