La Fundació Jacint Verdaguer, en els darrers anys, ha fet un esforç per posar a l’abast dels lectors digitals diferents obres destacades del poeta Jacint Verdaguer. Tenint en compte internet i les noves tecnologies, s’han dut a terme un seguit de projectes multimèdia que aproximen les obres del poeta. Us convidem a navegar per aquestes produccions multimèdia que ofereixen noves maneres d’acostar-se a l’obra de Jacint Verdaguer.

Canigó 125 veus

 

Per celebrar els 125 anys de la primera edició de Canigó de Jacint Verdaguer (1886) la FJV va dissenyar aquest projecte que consisteix en la lectura de tot el poema per 125 lectors situats a diversos indrets de Catalunya. Un llibre que ha esdevingut símbol de la nostra cultura i forma part de l’imaginari col·lectiu dels catalans del nord i del sud de la serralada pirinenca, i que ara es pot trobar íntegre a You Tube.

A vol d’ocell

 

Un espai web on hi ha imatges sobre el viatge de negocis que van fer el comte Güell i Verdaguer i que els va portar fins a Sant Petesburg. També hi ha els manuscrits del llibre homònim.

Caritat, un llibre almoina

 

Un lloc web que recull l’exposició sobre el llibre Caritat que es va fer en el marc del VIII Col·loqui Internacional Verdaguer. El llibre és un exemple de solidaritat del poeta amb el poble andalús arran dels terratrèmols de  1884.

Mapa literari català 2.0

 

És el mapa realitzat per Espais Escrits que conté un miler de textos de diversos escriptors catalans. De Verdaguer hi podem trobar desenes de textos i manuscrits tots georreferenciats i amb locucions i vídeos que permeten un viatge poètic arreu del món guiat per les paraules del poeta.