• Imatge llibres Pàtries

Pàtries

Univers

Disponible a la Casa Museu Verdaguer i a la teva llibreria

/’La pàtria de Verdaguer i dels seus antecessors, la pàtria dels seus lectors, els del seu temps i del temps de després de nosaltres, és una pàtria que hem hagut de dissimular, ocultar, compartir, negar. El negacionisme de la nació catalana i del seu dret a un estat propi, fa tres segles que és imposat per la nació castellana, dita espanyola, com si fos un marc polític «natural» que per assignació correspon al catalans. Per això, la perspectiva oberta aquesta tardor de 2014 demana rellegir els grans autors fundacionals com Verdaguer i és des d’aquest faristol que proposo de rellegir-lo’ (Ricard Torrents).
La lectura política de Verdaguer que proposa la present antologia remarca, entre altres molts aspectes, una de les incomoditats màximes del moment: la dinàmica divergent entre el Principat i la resta del país. (Vicent Partal).

Col·lecció: Univers
Nº pàgines: 224 pag.
ISBN: 978-84-941656-8-9
Preu: 15’5 €

Autor

RICARD TORRENTS I BERTRANA  (Folgueroles, 1937) és el primer rector de la Universitat de Vic, President de la Societat Verdaguer, membre del comitè d’edició de l’obra completa de Verdaguer, col·laborador de la Càtedra Verdaguer, membre emèrit de l’Institut d’Estudis Catalans, i patró de la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles, ha estudiat en extensió i profunditat la vida i l’obra de Jacint Verdaguer. Entre els diversos títols, destaquen obres d’erudició com l’edició crítica de Dos màrtirs de ma pàtria, o siga Llucià i Marcià (primer volum de la col·lecció «Jacint Verdaguer. Obra Completa») o Verdaguer: Estudis i aproximacions; obres d’assaig com A la claror de VerdaguerAutobiografia literària de Verdaguer, o Art, poder i religió. La sagrada família en Verdaguer i en Gaudí; i obres d’alta divulgació com Verdaguer: un poeta per a un poble i Ruta verdagueriana de Folgueroles. I altres estudis com De la dolça caritat a la rònega pobresa: Jacint Verdaguer, pobre.

 

  • Compartir