OIR. Canigó, el primer audiollibre de Verdaguer Edicions

L’editoral de la Fundació Jacint Verdaguer publica aquest setembre el seu primer audiollibre. L’obra escollida és el mític poema èpic de Verdaguer, Canigó. La versió i la veu de són de Lluís Soler, actor i profund coneixedor d’obra de Verdaguer. La direcció sonora és a càrrec de Roger Mas.

És un llibre per ser escoltat de forma atenta –d’aquí l’OIR- i permet, a més, al lector gaudir del text imprès. El llibre també aporta claus per a la comprensió del poema, un dels més populars de Jacint Verdaguer.

El repte editorial no és menor. Llegir un text en veu alta sense trair l’autor és quelcom delicat. Implica un treball profund per part de l’actor per tal de copsar el sentit dels mots, la mètrica i el ritme que porta intrínsecament l’obra, d’aquí la importància de Lluís Soler com a rapsoda.

Verdaguer Edicions se suma a la iniciativa d’editorials catalanes com Seebook i Enveualta per a la promoció de l’audiollibre com a eina per apropar a la literatura. La tradició d’editar audiollibres és poc estesa a casa nostra, tot i que a països com Estats Units, Alemanya o França són molt extensos els catàlegs de grans obres dites per autors de renom. Cal reivindicar-lo com un recurs cultural, també de qualitat, que permet accedir a la literatura de manera fàcil tant per a les persones que tenen dificultats visuals, les que tenen dificultats per llegir textos d’una certa complexitat o simplement pel plaer d’escoltar un text ben dit.

OIR. Canigó s’emmarca dins la col·lecció Univers de Verdaguer Edicions, que consta ja de tres títol: Dimonis, d’Enric Casasses, Pàtries, de Ricard Torrents i Maleïda, de Bernat Gasull. La col·lecció ofereix noves mirades sobre l’obra del poeta amb la voluntat d’interpel·lar el lector d’avui.

1 Comments

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>