• ROSER DE TOT L'ANY_IMPREMTA 3

Roser de tot l’any

 

Obra Completa en Edició Crítica

Roser de tot l’any. Dietari de pensaments religiosos fou publicat al llarg de l’any 1893 a les pàgines del setmanari La Veu de Catalunya. Verdaguer va elaborar aquest dietari poètic mentre vivia un moment personal
convuls: era expulsat del Palau Moja i se’l confinava a la Gleva, apartat de Barcelona, la ciutat que sempre havia estat el seu centre vital com a religiós i professional com a escriptor.

Roser de tot l’any és un conjunt de 365 poesies marcades per la immediatesa del dia a dia i alhora una bella mostra del que es coneix com a «poesia periodística». Al llibre, que tingué una gran acollida, Verdaguer hi posà en pràctica els procediments poètics moderns que preconitzaven els poetes i crítics de generacions més joves. Roser de tot l’any és un llibre «d’amors» dedicat a les figures més representatives de l’ideari religiós de Verdaguer, així com també un recull tenyit de dolor a causa del daltabaix vital que vivia.

Col·lecció: OCEC
Primera edició: Maig 2019
Nº de pàgines: 560
Rústica: amb solapes
ISBN:978-84-944586-5-1
Preu: 28€

/L’AUTORA

M. Carme Bernal i Creus, professora i investigadora de la Universitat de Vic, és doctora en Filologia Catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l’obra de Jacint Verdaguer i és especialista en la poeta i historiadora de Sor Eulària Anzizu (1868-1916), clarissa del monestir de Pedralbes. Ha fet la tesi doctoral sobre Roser de tot l’any. Dietari de pensaments religiosos (2009). Entre els seus llibres destaquen Verdaguer, l’home que creava mons (2002); Tant de gust de conèixer-lo, senyor Verdaguer (2011), Eulària Anzizu. Poeta, arxivera i historiadora (2013) i Dones silenciades. El llegat de Sor Eulària Anzizu (1868-1916) al monestir de Pedralbes (2018). Com a professora de Literatura Infantil i Juvenil a la Facultat d’Educació de la UVic, ha publicat treballs acadèmics sobre la tradició oral (conte i poesia) i ha fet arribar la veu dels escriptors clàssics a infants i joves a través de diverses col·leccions en col·laboració amb altres autores.

Nota de l’editor: Per raons tècniques de producció editorial, l’aparat de variants de Roser de tot l’any no s’ha inclòs en la versió en paper però el podeu consultar i descarregar des d’aquest enllaç:
VERDAGUER_ED_RoserDeTotLany-Aparat_web.

  • Compartir