• 0_Verdaguer_diaadia_coberta nova 1

Verdaguer dia a dia

Eines

Disponible a la Casa Museu Verdaguer i a totes les llibreries a partir del 12 de maig de 2023

/ NOVETAT. Cronologia de Jacint Verdaguer (1845-1902)

Verdaguer dia a dia. Cronologia de Jacint Verdaguer (1845-1902) cobreix la quotidianitat del poeta: on era i què feia cada dia de la seva vida del qual es tenen notícies, què en deia la premsa, quines cartes escrivia i rebia, quins actes es feien relacionats amb ell…
Aquest volum, que obre la col·lecció «Eines», és part d’un macroprojecte verdaguerista en el qual Àlvar Valls i Roser Carol treballen des de fa més de setze anys i que comprèn el volum que teniu a les mans i la Bibliografia general de Jacint Verdaguer (1864-2023), de pròxima aparició en aquesta mateixa col·lecció. Tots dos volums són eines que contribueixen a explicar la vida i l’obra del poeta i que mostren el personatge, el mite, en el context de la seva època i a posteriori, com a referent i patrimoni col·lectiu.
Amb Verdaguer dia a dia, Valls i Carol documenten prop de cinc mil dies de la vida de Jacint Verdaguer. En un format inèdit i fidels a tot allò publicat, aporten un treball minuciós que a partir del dia a dia mostra la dimensió gegantina del poeta que va canviar el curs de la literatura catalana moderna.

Col•lecció: Eines
Primera edició: 2023
Nº pàgines: 864 pàg.
ISBN: 978-84-126165-1-4
Preu: 39,00 €

Autors

ROSER CAROL I ROMAN (la Bisbal d’Empordà, 1964), és filòloga per la UAB, professora de català i correctora de textos. Forma part de la plantilla de correctors externs de les publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans i és assessora lingüística de la revista Serra d’Or i de diverses editorials. Ha exercit com a professora i examinadora del Consorci per a la Normalització Lingüística i de l’Escola d’Administració Pública, i ha impartit conferències, cursos i cicles dins el programa «Conèixer Catalunya» de la Generalitat, entre els quals alguns sobre la vida i l’obra de Jacint Verdaguer (1995).

ÀLVAR VALLS I OLIVA (Barcelona, 1947), és professor de català, corrector de textos i escriptor. Forma part de la plantilla de correctors externs de les publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans i és assessor lingüístic de la revista Serra d’Or. Va ser comissari de l’exposició «Verdaguer pels camins d’Andorra» (2002). Entre les seves publicacions destaca l’estudi toponímic Pirineu de Verdaguer: Els noms de lloc del poema ‘Canigó’ (2013), diversos articles divulgatius de temàtica verdagueriana i la noveŀla Entre l’infern i la glòria (2020), biogràfica de Jacint Verdaguer, que ha rebut el premi Crexells.

  • Compartir